СУЧАСНІ КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ІЗ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПРАВ МОЛОДІ - Співак, Я. (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2019)
У статті розкрито концептуальні підходи професійної підготовки майбутніх соціальних педагогів із соціального захисту прав молоді. Висвітлено сутність поняття «соціальна освіта». Окреслено історичні віхи становлення та розвитку проблеми професійної підготовки майбутніх соціальних педагогів із соціального захисту прав молоді. Визначено сучасні тенденції професійної підготовки майбутніх соціальних працівників із соціального захисту прав молоді. Вивчено особливості професійної підготовки соціальних працівників низці університетів України.