ПРАВА ДИТИНИ ЯК ВАЖЛИВИЙ АСПЕКТ ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ - Відавська, Едита (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2018)
У статті висвітлено шлях міжнародної спільноти до правового санкціонування ролі та зна- чення прав дитини у вигляді Конвенції про права дитини. Цей документ є найбільш універсальним у предметному та геополітичному сенсі міжнародним договором, у який вписано суб’єктність дитини, а обсяг прав і свобод охоплює всі категорії прав людини. Ця своєрідна конституція прав дитини має служити дороговказом у виховній діяльності для всіх педагогів.