ДИЛЕКТІНГИ ЯК ПРОЕКТ СУЧАСНОГО ІНСТРУМЕНТУ ЦИФРОВОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ОСВІТНЬОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВЧИТЕЛЯ - Каналс-Ботінес, М.; Когут, І.; Ралуй, А. (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2022)
Постановка проблеми. Стаття присвячена висвітленню основних положень щодо впровадження проекту DILECTINGS як комплексу заходів для всіх учасників освітнього процесу з розвитку цифрової грамотності. Метод дослідження. Використовувалися методи цифрового читання, методи дистанційної роботи з використанням DLL та LDR Hub, використання платформ eTwinning/School Education Gateway для виконання завдань цифрового читання, використання технологій CANVAS. Дані. Вчителі розвивали навички педагогічної діяльності з використанням цифрових технологій читання, працюючи в Moodle та eTwinning/School Education Gateway. Учні розвивали компетенції з цифрового читання, використання технологій для створення відеофайлів. Висновки. Реалізація проекту DILECTINGS мала забезпечити формування вузькоспеціальних компетенцій у використанні технічних засобів у навчальній діяльності.