Досвід інклюзивної освіти в Угорщині. - Рего , Г.; Тордік , Ю. (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2023)
У запропонованій статті на основі інтерв’ю з дослідниками, які працюють у сфері інклюзивної освіти в дитячих садках, а також з практикуючими вихователями та керівниками дошкільних закладів з інклюзивними групами, висвітлено досвід роботи з дітьми з особливими освітніми потребами та їх батьками в дошкільних закладах Угорщини. Наше дослідження не є репрезентативним, отримані результати є орієнтовними. Метою даної публікації є висвітлення досвіду роботи з дітьми з особливими освітніми потребами та їх батьками в дошкільних закладах Угорщини. Актуальність даного питання спонукала мене дослідити теорію та практику інклюзивної освіти в дошкільних закладах Угорщини, оскільки питання інклюзивного навчання є пріоритетним в даній державі. Аналіз сучасних досліджень засвідчив, що в Угорщині інтеграція, тобто включення та інклюзія людей з обмеженими можливостями, фізичними вадами та особливими освітніми потребами, а також зменшення соціальної ізоляції, є пріоритетом з моменту вступу до Європейського Союзу.