Депресивні та тривожні прояви у старшокласників залежно від соціодемографічних факторів . - Литвиненко, О.; Бандура , Ю. (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2019)
У статті проаналізовано сутність понять «депресія» та «тривога». Узагальнено погляди зарубіжних та вітчизняних фахівців стосовно депресивних і тривожних проявів у старшокласників. Наведено опис наукового дослідження, присвяченого вивченню особливостей прояву депресії та тривоги залежно від соціодемографічних факторів. Представлено рекомендації щодо зменшення рівня депресивних і тривожних проявів у старшокласників.