Уміння доводити власну думку в процесі розвитку критичного мислення молодших школярів - Козир , М.; Грабовська , М. (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2019)
У статті висвітлено особливості понять «вміння», «знання», «навички», «критичне мислення». Проаналізовано праці вітчизняних і зарубіжних науковців, педагогів-практиків; запропоновано рекомендації вчителям та практичні поради батькам щодо вміння доводити власну думку. Автор обґрунтовує значущість застосування в освітньому процесі початкової школи інтер- активних технологій та стратегій навчання, узагальнює думки дослідників про те, що уроки для початківців будуть цікавими лише тоді, коли приділятиметься значна увага розвитку кри- тичного мислення, творчості, де кожна дитина буде головним актором і тільки від її дій залежа- тиме подальший хід уроку