ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ВИЩОЇ ОСВІТИ У ПІВДЕННІЙ КОРЕЇ - Назаренко , О. (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2019)
У статті автор приділив увагу стратегії розвитку південнокорейської вищої освіти на сучас- ному етапі функціонування держави. Проаналізовано політику уряду країни у галузі вищої освіти, зокрема інновації у фінансуванні сектору ВО, а також охарактеризовано основні напрями діяль- ності університету в умовах глобальних перетворень у сфері вищої освіти. Виділено основні виклики, які можуть стати на заваді розвитку університетської освіти в Південній Кореї, зокрема демографічна криза у зв’язку зі старінням південнокорейської нації. Розглянуто урядовий проект PRIME, який спрямовано на модернізацію профільної інженерно- технічної вищої освіти, що у свою чергу стане запорукою стабільного економічного зростання та соціального благополуччя.